Nieuws

Er is gelukkig steeds meer aandacht voor Leefstijlgeneeskunde & Preventie in de zorg. Ook in de media.     Heb je zelf een goede leestip? Een publicatie of artikel over Leefstijlgeneeskunde & Preventie dat je graag aanbeveelt? Laat het ons weten!

Vege lijf luistert ruim naar de ziel

Ziektes gingen aan haar deur niet voorbij. Machteld Huber, nog maar net werkzaam als huisdokter, werd op jonge leeftijd ziek, nog eens ziek, toen weer en steeds ernstiger. ‘Wat mij overkwam, doorgaans te zien bij ouderen, gebeurde in de leeftijdsfase van dertig tot vijfendertig. Ik vond het extreem leerzaam, ook als dokter.’ Na viermaal ziek-zijn besloot ze: ‘Ik ga alleen nog maar dingen doen die zinvol zijn.’ Daarover gaat dit gesprek met haar.

Complexe ongelijkheid is een zaak van ons allemaal

We leven met z’n allen langer dan ooit in goede gezondheid. En we zijn steeds beter in staat ziekte te diagnosticeren en te behandelen, ook als het om hoog-complexe zorg gaat. Je zou zeggen: tel uit je winst.

Leestip: Hét doktersrecept

Hét boek over fit zijn, met tips van onder andere het voedingscentrum, een personal trainer, chirurgen, sportartsen, longartsen, huisartsen, de professor van het brein Erik Scherder en professor voeding en gezondheid Jaap Seidell.

Samenwerken met de bedrijfsarts: ‘Als je inzet op preventie gaat het verzuim vanzelf omlaag’

Werknemers moeten in de huidige economie wendbaar en duurzaam inzetbaar zijn. Dat kan alleen als je ervoor zorgt dat de basis; gezond en veilig werken, op orde is, zegt bedrijfsarts Ernst Jurgens. “Werkgevers zullen nog meer moeten nadenken over hoe zij het werk zodanig kunnen organiseren dat het de gezondheid bevordert en kansen op de arbeidsmarkt verbetert.”