nieuws

In 2011 organiseerde Voeding Leeft het eerste leefstijl-congres. Dit congres was de aftrap voor aandacht rondom leefstijlgeneeskunde. En nu zien we dat leefstijl is opgepakt door zowel zorgprofessionals, wetenschap, politiek en de samenleving: ‘10 jaar Leefstijl, natuurlijk!' We kijken tijdens het jubileumcongres even terug, maar vooral vooruit.

Leefstijl is niet alleen een onderwerp in de spreekkamer, het treft de gehele maatschappij. In ‘De Week van Arts en Leefstijl’ delen we de nieuwste wetenschappelijk en praktijkgerichte inzichten rondom leefstijl. Hoe beïnvloedt leefstijl de kwaliteit van leven en hoe zorgt leefstijlgeneeskunde voor het terug brengen van zorgkosten? Welke mogelijkheden zijn er voor preventie en welke kansen biedt leefstijlgeneeskunde in de toekomst?

Een week lang, elke avond en vrijdag overdag, delen gerenommeerde nationale en internationale sprekers onderzoeksresultaten, praktijkervaringen en nieuwe inzichten in leefstijl. En de centrale vraag aan iedere spreker zal steeds zijn: ‘Waar staan we over 10 jaar?’ Meer informatie over programma en sprekers vind je op de website van Vereniging Arts en Leefstijl. Schrijf je in vóór 31 juli, je ontvangt dan 15% EARLY BIRD korting!

Petitie ‘Maak ons eten weer gezond!’ bijna 16.000 keer ondertekend

“Nederlanders willen dat het nieuwe kabinet prioriteit geeft aan gezonde voeding. De schappen staan nu vol met ongezond eten en drinken. En ongezond eten en drinken maakt mensen ziek”, aldus Bernique Tool, directeur van de Maag Lever Darm Stichting en voorzitter van de Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie (AVGG). De petitie, die brede steun krijgt vanuit de zorg, wetenschap en tientallen maatschappelijke organisaties, is 15 juni overhandigd aan de Tweede kamer.

Ten strijde tegen diabetes en obesitas: "Het is ook een pandemie, een die minstens zoveel doden telt."

Jutka Halberstadt, psycholoog en universitair docent kinderobesitas, en Jaap Seidell, hoogleraar voeding en ­gezondheid, beiden aan de Vrije Universiteit, schreven hun vierde boek samen. In 'Andere Kost – Een pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem, is de toon urgenter, zeggen ze. Actie is noodzakelijk, het voedsel­systeem kraakt in zijn voegen. Bij wie ligt de verantwoordelijkheid voor de ommekeer?

GEZONDE JEUGD, GEZONDE TOEKOMST!

Met een programma van de stichting Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is het aantal kinderen met overgewicht in relatief arme wijken de afgelopen vijf jaar aanzienlijk gedaald.

Suiker op de korrel

En als we het dan toch over de jeugd hebben...suiker is in de praktijk de grootste boosdoener van overgewicht bij de jeugd!

Food2Smile van Miriam Bouwens heeft z’n roots in de ervaring met ‘Afvallen Junior’. Als kind werd Miriam gepest vanwege haar gewicht. Die ervaring is een drive van Miriam geweest om gezondere snacks en snoep te ontwikkelen en verkopen. Maar ook de basis voor haar boek ‘Suiker op de korrel’, waarin alles over suiker en andere zoetstoffen besproken wordt.

Leefstijl is… bemachtigde er 5 om gratis weg te geven aan opmerkzame suiker geïnteresseerden.

Een mailtje aan info@leefstijlis.nl verzekert je van de toezending (wie het eerst komt…).

Deel dit artikel